A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

A rendszeresség kifizetődő

A kiegyensúlyozott, megszokott időrend önmagában komoly teljesítménynövelő tényező. Az étkezés az alvás és az edzés tekintetében a rendszeresség mindig kifizetődik: ha a szervezeted hozzá tud szokni egy ritmushoz, tudni fogja, hogy mikor kell teljesítenie mikor kapja meg az üzemanyagot és mikor tudja kipihenni magát.

time-management-675x320

Mint sok minden az életben, az edzés is az alkalmazkodásról szól: alkalmazkodik a szervezeted a fizikai elvárásokhoz, amelyeket az edzéssel diktálunk neki, hálás  érte, ha a „pofonok” (edzések) mellett az „üzemanyagot” is megszokott rendszer szerint kapja betartva az alapvető téziseket.

Nem új a nap alatt, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás jótékonyan hat a fizikai és mentális teljesítményre. Az Amerikai Nemzeti Alváskutató Intézet közvélemény kutatása alapján az aktív emberek nagyobb valószínűséggel számoltak be jó minőségű alvásról mint az inaktív életet élők (aktívak 65%-a inaktívak 39%-a). Ha extra nyugalmas éjszakát szeretnél magadnak, a tempó vagy intervallumos edzések javasoltak. Ugyanez a kutatás nem talált minőségi különbséget annak tekintetében, hogy ez edzéseket reggel, délután vagy este végezték, egy későbbi felmérés szerint viszont az este hét óra után végzett edzéseket követő éjszaka gyakoribb a megébredés.
Néhány hétköznapi tipp a jobb alváshoz:
Lefekvés előtt legalább két órával fejezd be az edzést, egy órával az evést és harminc perccel alvás előtt kapcsolj ki minden elektronikai készüléket (mobil telefon, TV, tablet stb.)
A szobában ahol alszol ne legyenek éles fények (TV led lámpa, digitális óra stb.) az alvást segítő hormonok ellen hatnak ,ellenben legyen csend körülötted.
Ne fogyassz túl sok alkoholt lefekvés előtt és próbálj meg 7.5 órát minimum aludni.
Pihentető alvásokat, komplett rendszeres étkezéseket és sikeres edzéseket kívánunk!

#iamszeretemazeletem

#sportingsmart

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Bejegyzés megosztása:

Trendi bejegyzések

A legolvasottabbak

Esettanulmány-Triatlon frissítés

„Balatonmanen specialt csináltam, 8:34es idővel. Aki nem emlékszik – veszettül meleg volt. Bringa alatt kb 10 liter folyadékot ittam, futáson már semmit. Nutrend féle anticramp

Esettanulmány Mátra túra 50km

Eset/Kérdés „Üdvözletem, szeretnék kérdezni mert nem igazán tudom hová tenni, ami történt, nyilván elrontottam a frissítést, csak nem tudom, hogy hol. Leírnám az egész sztorit.

A varázslat neve frissítés 3. rész:

Az üzemanyagok A hosszú távú állóképességi versenyek teljesítése és a teljesítéshez kapcsolódó érzések, a szenvedés foka azon múlik, hogy fenn tudjuk-e tartani az aerob energiatermelő