A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

Tudományos guminyomás

Nem hagyott nyugodni a spuris sporttársaim idei Extrememan Velence versenyen elszenvedett defektjeinek fájdalmas emléke, ezért készítettem egy táblázatot, amely kiszámítja, hogy mennyivel is nő a kerékpár gumiabroncsának légnyomása a hőmérséklet változásának (emelkedésének) függvényében. Remélem, Boyle, Mariotte; Gay-Lussac és Charles sem forog a sírjában, hogy jelentős törvényeiken alapuló és az Avogadro-törvényt is figyelembe vevő egyetemes gáztörvényt ilyen hétköznapi balga halandóságra használtam… :)!

Én eddig sem féltem, hogy a hőség miatt fog szétrobbanni a gumiabroncsom, ezek után még kevésbé fogok. Amire viszont tényleg figyeljetek, az a jó minőségű abroncsvédő szalag! A legjobb megoldás még mindig az egy centi széles „leukoplast” két rétegben: tuti, hogy nem mozdul el, ezáltal tuti, hogy nem tud a gumibelső a küllők felé „terjeszkedni”!

Egy rövid útmutató
A C13 cellába írd be a nyomásértéket, amire a gumidat pumpáltad. A C17 cellába a pumpálás kori levegőhőmérsékletet, míg a C18-ba a napközben várható maximumhőmérsékletet. A C14 cella mutatja maximális guminyomás-értéket.
guminyomas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Bejegyzés megosztása:

Trendi bejegyzések

A legolvasottabbak

Görgőzünk, Ti is?

A napokban – cyber-térben végzett – bringaedzés margójára egy kis matematikával fűszerezett élettan, azaz a 6 db elfogyasztott sótabletta igaz története: Be kell vallanom, hogy

Hogyan mobilizáljuk zsírraktárainkat?

Az állóképességi sportolók szervezete elsősorban zsírból nyeri az energiát. Te is, én is meglehetősen kevés időt töltünk a pulzusértékek alapján anaerob zónának nevezett intenzitástartományban, amikor

Kedves Vásárlónk!

A 03.12-én, 16 óra után leadott rendelések, szabadság miatt, 03.18-n kerülnek feldolgozásra tehát 03.19-20-án kerülnek kézbesítésre.
 
Köszönjük a megértést!
Örömteli sportolást kívánunk!