A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

alea iacta est – a kocka el van vetve

A legutóbbi írásból kiderült a súlyos titok! Idén megpróbálom a szinte lehetetlent: el szeretnék jutni a triatlonsport szentélyébe a Hawaii Ironman Világbajnokságra.

A kocka el van vetve: él a nevezésem az idei klagenfurti Ironman versenyre, ahol kvalifikálni szeretném magam a korosztályomban. Nem lesz könnyű kihívás!

Még 1989-ban kaptam egy kézzel írt levelet, amelyet akkori csapatvezetőnk, Baranyai Laci kézbesített. Izraelből küldték a rövid levelet, ahol a feladó egy rövid (1,5-40-10) távú triatlonversenyen népszerűsítette az akkor még feltörekvőnek számító, a hazai újságírók által neme egyszerűséggel csak „lehármaspróbázott” sportágat. „Someday I wouldlike to seeyou a the ronman starting line!”, azaz egy napon szeretnélek látni az Ironman startjánál – írta a már akkor legendaként tisztelt Dave Scott. Sajnos a levelet egy triatlonról szóló könyv megírásához kölcsönkérték, és nem kaptam vissza többé! A levél eltűnt, de remélem, idén be tudom teljesíteni Dave Scott kívánságát és ott lehetek az IRONMAN startjánál, és ha ott leszek, akkor biztosan a célig is eljutok. Nagy kár, hogy nem tudom megmutatni a sportágukban csak „The Man”-ként, az „Ember”-ként elhíresült legendának saját kézírását!

A jövőben rendszeresen szeretnék tudósítani az „útról”, amely – ahogy a szilveszteri futásról írt beszámolómban is említettem – reményem szerint elvezet majd Kona szigetére.

Legközelebb az „út”kezdetéről. Ízelítőnek életem első triatlonversenyének hivatalos „design logója”! Várom a tippeket az évszámra vonatkozóan :)!

kocka

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Bejegyzés megosztása:

Trendi bejegyzések

A legolvasottabbak

Görgőzünk, Ti is?

A napokban – cyber-térben végzett – bringaedzés margójára egy kis matematikával fűszerezett élettan, azaz a 6 db elfogyasztott sótabletta igaz története: Be kell vallanom, hogy

Hogyan mobilizáljuk zsírraktárainkat?

Az állóképességi sportolók szervezete elsősorban zsírból nyeri az energiát. Te is, én is meglehetősen kevés időt töltünk a pulzusértékek alapján anaerob zónának nevezett intenzitástartományban, amikor