A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

Az i-am mineral+energy drink maximálisan bekeverhető mennyisége

70g i-am mineral+energy drink+5 dl víz. Ennél sűrűbbre soha ne keverd az italporunkat!


Ha óránként fél literes folyadékfogyasztást veszünk ami futáson a kényelmes kategória, kerékpáron lehet ennél nagyobb a folyadéktolerancia, így ott mindig a hígabb keverés ajánlott.

Az így kapott oldat koncentrációja még így is az izotóniás határon belül marad 60g szénhidrát tartalommal, de emellé már szigorúan tilos bármi egyebet fogyasztani a tiszta vízen kívül.
A frissítés során a feladat megtalálni a biológiai működésünk által szabott határokon belüli legtökéletesebb személyes megoldást. Az <i:am> mineral+energy drink esetén a tasakon lévő ajánlott bekeverést (2 kanál fél liter vízhez) lehet maximalizálni a 3.5 kanál fél liter vízhez módszerrel, ami a plafon.


Két éve készült egy frissítésről szóló két részes beszélgetés a „kétkörös” Ultrabalaton teljesítő futótársunkkal Takács Krisztián Csipivel. Hallgasd meg, sok hasznos dologról esik szó. 

1. rész
2. rész

Még egy kis tudomány, ami már ismerős lehet.

Bármely formában (halmazállapotban) is kerül be a frissítő a szervezetbe, legkésőbb a gyomorban folyékonnyá válik. Nem mindegy azonban, hogy a víz honnan kerül a gyomorba a szervezeted próbálja megoldani, dehidratálva ezzel saját magát, vagy te segítesz neki azzal, hogy kívülről viszel be folyadékot, amely még a külvilág. Onnan tovább kell haladnia a turmixnak, majd fel kell szívódnia, mert amit megszel és/vagy megiszol, még nincs a szervezetedben.

A felszívódás alapfeltétele a megfelelő ozmolalitás, vagy más néven koncentráció. Ha szilárd frissítőre még egy szénhidráttartalmú folyékony frissítőt is beviszel, akkor ott már olyan magas lesz a koncentrációja a bevitt mixnek, hogy képtelen lesz tovább haladni a felszívódás helyére. Tudományos kutatások bizonyították, hogy a hipotóniás oldat (<i:am> mineral+energy drink) szívódik fel a vékonybélből, és jut a szervezetbe a leggyorsabban.

Ha már oldatként fogyasztod el a frissítődet, akkor jársz el a legbölcsebben és megkíméled magad attól, hogy a szervezetedből áramoljon víz a gyomrodba, azaz a külvilágba, alattomos módon dehidratálva a testedet.

Hidratálj, hogy dominálj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Bejegyzés megosztása:

Trendi bejegyzések

A legolvasottabbak

Görgőzünk, Ti is?

A napokban – cyber-térben végzett – bringaedzés margójára egy kis matematikával fűszerezett élettan, azaz a 6 db elfogyasztott sótabletta igaz története: Be kell vallanom, hogy

Hogyan mobilizáljuk zsírraktárainkat?

Az állóképességi sportolók szervezete elsősorban zsírból nyeri az energiát. Te is, én is meglehetősen kevés időt töltünk a pulzusértékek alapján anaerob zónának nevezett intenzitástartományban, amikor