A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

TERMÉKEK

MINERAL TABS SÓTABLETTA

A sejten belüli, és sejten kívüli folyadékterek ozmotikus egyensúlyát két ion biztosítja egyenlő arányban: a nátrium a sejten kívül, míg a kálium a sejten belül fordul elő. Az izzadságban a két ion viszont már nem egyenlő arányban található: a nátrium akár tízszerese is lehet a káliuménak! Ez az egyenlőtlenség szervezeten belüli ionegyensúly felborulásához vezet. Ez az egyensúlytalansági állapot sem az energiát adó tápanyagok, sem a víz, sem az információ áramlásának nem optimális.

Az izzadságban lévő ionok mennyiségi arányait tükröző összetételű sótabletta, vagy folyékony sókészítmény edzés előtti, közbeni és utáni bevitele az ionegyensúly helyreállításával segíti a hatékony edzésmunkát és a gyors regenerációt.

Már az edzést megelőzően és közben is gondoskodhatunk a teljesítmény fenntartásáról, a regeneráció elősegítéséről.

Egy 200 mg Nátrium tartalmú tabletta edzést közvetlenül megelőző majd edzés közben 20-30 percenkénti bevitele segít fenntartani az izzadás révén egyébként felboruló ionegyensúlyt.

Röviden összefoglalva a sótabletta funkciója:

  • a szervezet folyadékterei egyensúlyának biztosítása = az energiát adó tápanyagok és elektrolitok gyors áramlása. (A szilárd frissítők megfelelő mennyiségű víz és só hiányában nem tudnak felszívódni, és hosszasan kotyognak a gyomrodban.)
  • a szervezeten belüli anyagcsere (metabolikus) folyamatok hatékonyságának biztosítása
  • a sejtek közötti információáramlás fenntartása = koncentráció, orientáció, motiváció fenntartása
  • a hidratáció fenntartása, mert a hidratáció víz és megfelelő ásványi anyag bevitelt jelent.

A dehidratált szervezet a sérülésekre is sokkal “fogékonyabb”. A tökéletes hidratáció esetén az izom, és ízületi sérülések valószínűsége is szignifikánsan csökken.

A fűtési szezonban a sótabletta segít karbantartani az emberi szervezet egyik legfontosabb (talán télen tényleg legfontosabb) védelmi vonalát a nyálkahártyákat. Lefekvés előtt 1-2 db sótabletta 2-4 dl vízzel megakadályozza a nyálkahártyák éjszakai kiszáradását. A kiszáradt, megrepedt felületű nyálkahártya kitárt kapu a bacilusoknak. A sótabletta víz kombinációval biztonsági zárat teszel a ajtókra, amelyek lezárják az utat a bacik előtt. Felkelés után is javasolt a napot 1 sótabletta + 2 dl víz menüvel indítani az éjszakai elkerülhetetlen dehidratáció visszafordítása érdekében.

A koffeines verzió 10mg koffeint tartalmaz tablettánként.

Mineral Tabs sótablettánk 20-as kiszerelésű bliszterezett “race pack” változatban is elérhető, hogy az edzésekre, versenyekre kényelmesen magaddal vihesd.

ÖSSZETÉTEL / 1 db

Nátrium
0 mg
kálium
0 mg
magnézium
0 mg

MINERAL+ ENERGY DRINK

1,5-2 óra időtartamot meghaladó edzések és versenyek során az izmok működésének fenntartásához szükséges energiát adó tápanyagok közül a szénhidrátokat feltétlenül pótolni kell! Frissítés közben azonban figyelembe kell venni az élettan szigorú, megszeghetetlen törvényszerűségeit, amelyek meghatározzák a tápanyagok felszívódását és a szervezeten belüli hasznosulását.

Amit megeszünk, vagy megiszunk még nincs a szervezetünkben! Keskeny ajtókon kell átjuttatnunk a frissítőt: bármit is fogyasztunk, a gyomrunkban nem mixelhető a vérplazma ozmolalitásánál (ez a szakszerű kifejezés, amely egyfajta sűrűséget jelent, azaz a víz és az oldott anyagok darabszámának arányát) magasabb sűrűségű „koktél”, mert az nem fog tovább haladni a tápcsatornában a felszívódás helyszínére! A leggyorsabban felszívódó, a leggyorsabb energia-, és elektrolitpótlást biztosító „koktél” pedig még hígabb (alacsonyabb ozmolaitású), mint a vérplazma, azaz hipotóniás.

„mineral + energy” sportital-porunkból az ajánlásunknak (40g+500ml víz) megfelelően kevert frissítő, amellett, hogy magas az energia tartalma és az izzadás által elveszített ionokat is megfelelő arányban és mennyiségben pótolja, alacsony koncentrációjú, hipotóniás ital, amely gyorsan felszívódik, fenntartja a szervezetben az ionegyensúlyt és hatékonyan biztosítja az izomok folyamatos energiaellátását.

Már a verseny vagy az edzést megelőzően ajánlott a tervszerű energia-, és elektrolitpótlást megkezdeni.

2 dl „mineral + energy” sportital az erőpróbát közvetlenül megelőzően, majd az időjárástól és a tempótól függően 20-30 percenként 2 dl fenntartja mind az energia-, mind az elektrolitszintet.

Mineral+Energy drink poraink már 40 grammos változatban is elérhetőek, hogy az edzésekre, versenyekre kényelmesen magaddal vihesd.

ÖSSZETÉTEL / 40 g

NA
0 mg
K
0 mg
MG
0 mg
CA
0 mg
CH
0 g

OMEGA-3

A gyors és hatékony regeneráció a sportsikerek és a fittség egyik legfontosabb záloga!

A fizikai igénybevétel, az edzések és versenyek az izmokban gyulladást generálnak, ez természetes és nem káros folyamat! Viszont az, hogy ez a gyulladás meddig tart, az már erősen befolyásolja a teljesítményt. Célszerű ezt a gyulladást a szervezetünk saját eszközeit erősítve leküzdenünk, ezért fontosak az eikozanoidok építőelemeinek (EPA, DHA) rendszeres fogyasztása.

Egy sportolónak tudatosan és rendszeresen kell fogyasztania az Omega-3 zsírsavak közül, DHA-t és EPA-t, mert e kettő zsírsav az építőeleme a szervezet természetes gyulladáscsökkentő vegyületeinek, az EIKOZANOIDOKNAK.
Az EPA (eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav) elsősorban a tengeri halakban fordulnak elő.

Az eikozanoidok rendkívül fontosak az egészségmegőrzésben és a sejtek regenerációjában, – a kettő persze összefügg.

Az Omega-3 kapszula biztosan tartalmazza a megfelelő mennyiségű és minőségű EPA és DHA zsírsavakat. Mivel nem minden nap tudunk tengeri halat fogyasztani, ezért szükséges ez a kiegészítés.

Egy sportolónak mind a felkészülés, mind a versenyidőszak során fokozottan kell figyelni erre a táplálkozási faktorra! Lefekvés előtt ajánlott bevenni egyet naponta, ha aznap nem szerepelt az étlapon tengeri hal.

ÖSSZETÉTEL / 1 db

halolaj
0 mg
EPA
0 %
DHA
0 %

Rostkapszula

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen szereplői a növényi élelmi rostok. Két
csoportra oszthatjuk őket.

Vízben oldódókra és vízben nem oldhatókra. A vízben oldható növényi élelmi rostok (pektin, hemicellulózok kis része, inulin) áldásos hatásai:
-Az egészséges és rugalmas érfalak leghatékonyabban a vízben oldódó növényi rostok rendszeres
fogyasztásával biztosíthatók
-Lassítják a szénhidrát felszívódást > karbantartják a vércukor-szintet
-GÁTOLJÁK AZ ENTEROHEPATIKUS KÖRFORGÁST (link): Megkötik és nem engedik vissza-, illetve
felszívódni az epesavakat és a koleszterint. Koleszterinszint csökkentés!
-Megkötik és eltávolítják a vízben oldott káros anyagokat

Vízben nem oldható élelmi rostok az emésztőrendszer barátai (cellulóz, lignin, hemicellulózok nagy része) áldásos hatásai:
-Lassítják a gyomorkiürülést > csökkentik az éhségérzetet
-Gátolják az amiláz aktivitását > lassabb szénhidrát felszívódás
-Javítják a perisztaltikát > rövidül a tranzitidő a vastagbélben > káros salakanyagokból kevesebb szívódhat vissza
-Csökkentik az intralumináris nyomást (aranyér, vastagbélrák megelőzése)
-Extra mennyiségben ásványi anyagok (Ca; Fe) felszívódását gátolhatják!

Napi szükséglet (Folyadékbevitelről nem elfeledkezve ~ 3L /nap!) 30-40gr. Felmérések szerint egy a nyugati civilizációban élő, átlagosan táplálkozó ember nagyjából csak 15 gramm rostot fogyaszt el naponta. Bizonyítható élettani hatással rendelkező valódi csodaszerek, de túladagolva gátolják egyes ásványi anyagok és vitaminok felszívódását! Azokon a napokon amikor érzésed szerint rost dúsan táplálkoztál nincs szükség kapszula formájában pótolni a növényi élelmi rostokat. Ha olyan napod van, hogy úton vagy, vagy egyéb más okból kifolyólag nem sikerült teljes kiőrlésű élelmiszert és gyümölcsöket fogyasztanod, akkor tökéletes választás az Fiber Caps. A napi adaggal a napi rostigényed 10%-át tudod fedezni.

ÖSSZETÉTEL / 2 db

Rost komplex :
0 mg
Inulin
0 mg
Bambuszrost
0 mg
Zabrost
0 mg

Viszonteladói partnereink

A termékek magyarországi gyárban, magyar munkaerő közreműködésével kerülnek piacra. Ez manapság különösen jó érzéssel tölt el bennünket. A név nemzetközi, hátha külföldön is szerencsét próbálunk egyszer. Köszönjük az eddigi bizalmat és sok-sok örömteli edzést és versenyt kívánunk a jövőben, amikhez örülünk ha a termékeinken keresztül továbbra is hozzájárulhatunk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kedves Vásárlónk!

A 03.12-én, 16 óra után leadott rendelések, szabadság miatt, 03.18-n kerülnek feldolgozásra tehát 03.19-20-án kerülnek kézbesítésre.
 
Köszönjük a megértést!
Örömteli sportolást kívánunk!