A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

Mineral Tabs sótabletta 20db

1.710 Ft

Cikkszám iam031 Kategóriák , Címkék , ,

Az <i:am> Mineral Tabs sótabletta 20-as kiszerelésű bliszterezett “race pack” változatban is elérhető, az edzés és verseny közbeni kényelmes kezelhetőség érdekében.

A sejten belüli, és sejten kívüli folyadékterek ozmotikus egyensúlyát két ion biztosítja egyenlő arányban: a nátrium a sejten kívül, míg a kálium a sejten belül fordul elő. Az izzadságban a két ion viszont már nem egyenlő arányban található: a nátrium akár tízszerese is lehet a káliuménak! Ez az egyenlőtlenség szervezeten belüli ionegyensúly felborulásához vezet. Ez az egyensúlytalansági állapot sem az energiát adó tápanyagok, sem a víz, sem az információ áramlásának nem optimális.

Az izzadságban lévő ionok mennyiségi arányait tükröző összetételű sótabletta, vagy folyékony sókészítmény edzés utáni mielőbbi bevitele az ionegyensúly helyreállításával segíti a hatékony és gyors regenerációt!

Már az edzést megelőzően és közben is gondoskodhatunk a teljesítmény fenntartásáról, a regeneráció elősegítéséről.

Egy 200 mg Nátrium tartalmú tabletta edzést közvetlenül megelőző majd edzés közben 20-30 percenkénti bevitele segít fenntartani az izzadás révén egyébként felboruló ionegyensúlyt. Röviden összefoglalva a sótabletta funkciója:

-szervezet folyadékterei egyensúlyának biztosítása = az energiát adó tápanyagok és elektrolitok gyors áramlása

-a szervezeten belüli anyagcsere (metabolikus) folyamatok hatékonyságának biztosítása

-a sejtek közötti információáramlás fenntartása = koncentráció, orientáció, motiváció fenntartása

(A fűtési szezonban a sótabletta segít karbantartani az emberi szervezet egyik legfontosabb (talán télen tényleg legfontosabb) védelmi vonalát a nyálkahártyákat. Lefekvés előtt 1-2 db sótabletta 2-4 dl vízzel megakadályozza a nyálkahártyák éjszakai kiszáradását. A kiszáradt, megrepedt felületű nyálkahártya kitárt kapu a bacilusoknak. A sótabletta víz kombinációval biztonsági zárat teszel a ajtókra, amelyek lezárják az utat a bacik előtt. Felkelés után is javasolt a napot 1 sótabletta + 2 dl víz menüvel indítani az éjszakai elkerülhetetlen dehidratáció visszafordítása érdekében.

A dehidratált szervezet a sérülésekre is sokkal “fogékonyabb”. A tökéletes hidratáció esetén az izom, és ízületi sérülések valószínűsége is szignifikánsan csökken.)

 

Összetétel / db 

Nátrium: 200mg, Kálium: 43mg, Magnézium: 15mg 

Vásárold meg most ezt a terméket, és szerezz 54 pontot!

További információk

Tömeg 40 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mineral Tabs sótabletta 20db” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük