A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

Milyen összetételű egy jó sótabletta?

Az emberi szervezetben a sejten kívüli és sejten belüli folyadékterek közötti tápanyag-, víz-, és információáramlás szabályozásában kiemelkedő szerep jut az ionoknak: a nátriumnak, a káliumnak, a magnéziumnak és a klórnak. Ezen ionok mennyiségének és egymáshoz viszonyított arányának fenntartása kiemelkedő jelentőségű a frissítés során. Az izzadság és a test folyadéktereinek ionösszetétele lényegesen eltér egymástól, ezért az izzadás által felborul az emberi testben az ionok optimális aránya, ami koncentráció-, majd teljesítményromláshoz, súlyos esetben ödéma kialakulásához, eszméletvesztéshez, sőt akár halálhoz is vezethet.

Nagyon fontos, hogy a frissítők, elsősorban a sótabletták ionösszetétele megegyezzen az izzadság ionösszetételével, mert a veszteség arányában alkalmazott pótlás tartja egyensúlyban, vagy állítja helyre a testen belüli kívánatos ionegyensúlyt. Az sótablettát úgy fejlesztettük, hogy annak ionösszetétele tükrözze az izzadságban lévő ionok arányát, ezért hatékonyan segítse a sportolás közbeni ionegyensúly fenntartását.

Bejegyzés megosztása:

Trendi bejegyzések

A legolvasottabbak

<i:am> mineral+energy drink, miért működik?

Fontosak és jólesőek is számunkra azok a visszajelzések, amiket tőletek, sportolóktól kapunk a termékeinkről. Örülünk, hogy hozzá tudunk járulni a felesleges szenvedésektől mentes felkészüléshez, a

A 2024-es Ironman Világbajnokság margójára

Mi a közös Kristian Blummenfelt, Sam Laidlow és Lional Sanders triatlonistákban azon kívül, hogy klasszis sportolók. Mindhárman súlyos problémákkal küzdöttek a három nappal ezelőtti Hawaii

Maratoni frissítés

Szedjük részekre! Ahhoz, hogy a frissítő bejusson az izomsejtekbe arra van szükség, hogy megfelelő koncentrációjú legyen tehát ne idézzünk elő túl sűrű a gyomortartalmat, vagyis

Koleszterin csökkentő növényi rostok

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen szereplői a növényi élelmi rostok. Két csoportra oszthatjuk őket. Vízben oldódókra és vízben nem oldhatókra. A vízben oldható növényi élelmi rostok (pektin,