A 2021-ES LA VUELTA KÖZVETÍTÉS HIVATALOS TÁMOGATÓJA

Hidegben is fontos a hidratáció!

Azt gondolhatnánk, hogy télen kevésbé kell odafigyelni a hidratációra. Néhány tény, hogy ez bizony nem így van. A hideg levegőn végzett testmozgás során a légzéssel is nagy mennyiségű folyadékot veszítünk. A sok ruha, amit magunkra húzunk a hideg ellen – amellett, hogy extra súlyt és extra energia felhasználást jelent, amit cipelni kell, – még trópusi körülményeket is teremthet szervezetünk számára, amelyre közel olyan mértékű izzadással válaszol, mintha nyári napsütésben végeznénk ugyanazt a testmozgást.

A szervezet szomjúság érzékelő receptora alvó üzemmódban működik, vagyis keményen dolgozol, mégsem érzel olyan mértékű szomjúságot, mint nyáron.

A fentieket figyelembe véve sportolás közben és főleg után az óránkénti 5-6 dl hipotóniás folyadék fogyasztása (vagy víz+sótabletta kombináció) télen is „melegen” ajánlott. Ne feledd, nem csak a teljesítmény de a megfelelő regeneráció alapfeltétele is a hidratáció! Fontos, hogy futás előtt ne igyunk meleget mert félő, hogy kiizzadva lépünk a hideg levegőre és a toroknak sem jó a forró ital után közvetlenül érkező hideg levegő.

Téli hidratáció

Bejegyzés megosztása:

Trendi bejegyzések

A legolvasottabbak

<i:am> mineral+energy drink, miért működik?

Fontosak és jólesőek is számunkra azok a visszajelzések, amiket tőletek, sportolóktól kapunk a termékeinkről. Örülünk, hogy hozzá tudunk járulni a felesleges szenvedésektől mentes felkészüléshez, a

A 2024-es Ironman Világbajnokság margójára

Mi a közös Kristian Blummenfelt, Sam Laidlow és Lional Sanders triatlonistákban azon kívül, hogy klasszis sportolók. Mindhárman súlyos problémákkal küzdöttek a három nappal ezelőtti Hawaii

Maratoni frissítés

Szedjük részekre! Ahhoz, hogy a frissítő bejusson az izomsejtekbe arra van szükség, hogy megfelelő koncentrációjú legyen tehát ne idézzünk elő túl sűrű a gyomortartalmat, vagyis

Koleszterin csökkentő növényi rostok

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen szereplői a növényi élelmi rostok. Két csoportra oszthatjuk őket. Vízben oldódókra és vízben nem oldhatókra. A vízben oldható növényi élelmi rostok (pektin,